Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

Bonnier Solutions om robotisering

02 05 2018

Robotisering med hjälp av innovativa automationsteknologier – det är precis vad senaste utvecklingsprojektet på Bonniers Solutions löneavdelning handlar om.

Tänk dig att du slipper enkla, repetitiva arbetsuppgifter och har mer tid och energi för att utveckla andra viktiga områden. Det är målet med robotiseringsprojektet som startats under vintern på Bonnier Solutions Payroll-avdelning.
– Vi får personal som kan ge support och göra ett kvalitativt arbete istället för att genomföra rutinartade uppgifter som en robotiserad process kan göra, säger Malin Lindqvist, Head of Payroll & Benefits.

Harald Mild, Malin Lindqvist

Enkelt uttryckt så tar man bolagets löneprocesser som redan har en digital struktur och med hjälp av robotisering automatiseras stora delar av den löneberedning som Bonnier Solutions utför åt sina kunder. I ett första skede har det handlat om att ändra sättet att tänka och förhålla sig till manuella och repetitiva arbetsuppgifter samt att hitta delar av processen som en robot kan hantera.
– Vi har börjat med de steg och kontroller som görs när nyanställda ska föras in i systemet. Nästa område som vi tittar på är de kontroller som görs inför att lön ska utbetalas varje månad, för att se vilka delar som kan robotiseras, säger Harald Mild, lönespecialist på Bonnier Solutions.

Han poängterar att allt än så länge sker i en testdatabas och att processerna ännu inte är redo att driftsättas. Förhoppningen är att det ska ske inom kort.

Själva roboten består av ett skräddarsytt program som främst blir synligt för det mänskliga ögat i form av att ”det ser ut som om någon styr musen på skärmen, utan att det är en människa som klickar”.

Vi kommer att kunna koncentrera oss mer på kunderna, bli mer konsultativa och använda huvudet till att lösa problem. Det är spännande att få vara med på den här resan.

– För oss är det en hel del ”klickande” som det blir skönt att slippa. Vi kommer att kunna koncentrera oss mer på kunderna, bli mer konsultativa och använda huvudet till att lösa problem. Det är spännande att få vara med på den här resan, säger Harald Mild.

Projektet genomförs med hjälp av New Innovation, en innovationsbyrå som jobbar uteslutande med automation och innovationsteknologier.
– Mycket av den robotisering som idag genomförs globalt har startat just inom områden som ekonomi, lön och HR. Bonnier Solutions har precis påbörjat ytterligare en etapp på den här digitaliseringsresan, säger Sebastian Toro, medgrundare och partner på New Innovation.

Nolla rosa Created with Sketch.

Fler artiklar

Robotisering på bred front

Robotiseringsinitiativ sker på flera områden inom Bonnier Solutions.

Läs mer

”Jag ser många framtida fördelar med automatiseringen”

Bättre kontroll, färre fel, högre grad av automatisering och mindre personberoende. Det är några av fördelarna med Bonnier Solutions ekonomitjänster som Göran Öhrn vill lyfta fram.

”Min roll är att se till att vi levererar enligt överenskommelse, att vara anträffbar och tillmötesgående.”

26 år gammal landade Naveen Kumar i Sverige för att besöka Bonnier Solutions för första gången. Två år senare är han navet i det team från Cognizant som assisterar Bonnier i arbetet med...

Excel har gjort sitt, enligt ekonomichefer världen över

Automatiseringen av det dagliga ekonomiarbetet kan frigöra utrymme för ekonomiavdelningar att syssla med analys och strategiskt arbete. Den förhoppningen har de tillfrågade ekonomicheferna i...