Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

Möt medarbetare på Bonnier Solutions:

”Jag trivs kanonbra, det kan jag säga med hela mitt hjärta”

27 04 2018

Ellinor Tallberg arbetar som HR-generalist.

Ellinor Tallberg är en av 70 medarbetare inom Bonnier Solutions, Bonnierkoncernens expertis inom ekonomi-, HR- och lönehantering. Hon är 26 år, uppvuxen i Nyköping och kom till Stockholm 2012 för att studera programmet Personal, arbete och organisation på Stockholms Universitet.

Ellinor hade tidigare arbetat som ekonomiassistent och stod i valet och kvalet om att välja det ekonomiska spåret, men efter studier i psykologi började det istället luta åt personalvetare.

Efter studierna och ett par års arbete som HR-administratör på Falck blev Ellinor tipsad om en tjänst som HR-generalist på Bonnier Solutions. Hon fick jobbet, som gick ut på att erbjuda HR-tjänster till de svenska bolagen inom Bonnierkoncernen, och började 2016.

Lärorikt och utmanande
Fem personer arbetar idag på Bonnier Solutions HR-funktion. Basen är kontoret på Kungsholmstorg i Stockholm, men beroende på aktuellt uppdrag sitter Ellinor och hennes kollegor även ute på andra Bonnierföretag.

HR-administration, semester- och lönefrågor, arbetsrättsliga frågor, support vid rekrytering, medarbetarundersökningar, lönerevision etc är exempel på uppgifter som ingår i uppdragen.
– Oftast arbetar vi med 2-3 uppdrag parallellt. Det är allt från support någon timme i veckan med en viss tjänst, till att vi sitter ett par dagar i veckan på ett annat Bonnierbolag under en längre tid, säger Ellinor Tallberg.

Jag är intern projektledare för tre delar i det stora projektet. Mitt ansvar är att driva processen framåt, göra nödvändiga avstämningar och säkerställa leveranser.

Nya systemet Workday
Bonnier i Sverige har valt Workday som stöd för nya arbetssätt med HR-arbete och systemet håller just nu på att implementeras.

Införandet av Workday handlar om att skapa gemensamma arbetssätt mellan affärsområdena och att standardisera och digitalisera HR-relaterade processer för att därmed öka effektiviseringen och kvalitetskontrollen. Den ger också möjlighet att stärka säkerheten kring hanteringen av personuppgifter. Ellinor är involverad i projektet.
– Jag är intern projektledare för tre delar i det stora projektet. Mitt ansvar är att driva processen framåt, göra nödvändiga avstämningar och säkerställa leveranser.

Vad är det som gör att du trivs på ditt jobb Ellinor?
– En bra chef och goda kollegor som man kan lita på och bolla idéer med. Det är viktigt att man kan diskutera både högt och lågt. Arbetsuppgifterna ska vara kul och utmanande.

Beskriv en riktigt bra kollega
– Det är en person som har en positiv inställning till jobbet. Någon som är lösningsorienterad, hjälpsam och prestigelös.

Vad är det bästa med Bonnier Solutions som arbetsplats?
– Det är familjärt och trevligt. Vi är måna om varandra.

Är det något som är utmanande med ditt jobb?
– Att vara intern konsult kan ibland vara utmanande. Det finns cirka 70 olika bolag inom Bonnierkoncernen i Sverige, många med olika typer av verksamheter och det gäller att snabbt sätta sig in i arbetet och vad de behöver hjälp med – man måste anpassa sig snabbt.

När är jobbet som allra roligast?
– Det kändes stort från början med alla bolag och mycket nya människor, men nu är det just det som är roligast. Jag lär känna väldigt många eftersom jag alternerar mellan flera kontor varje vecka. Det ger variation och inblick i mångas arbete.

Hur ser du på framtiden här på Bonnier Solutions?
– Jag trivs kanonbra här och jobbet är lärorikt. I och med att jag har stor variation i det jag gör och hela tiden får nya uppdrag så känner jag att jag utvecklas. Jag känner att jag har hittat rätt, det kan jag verkligen säga med hjärtat.

Nolla rosa Created with Sketch.