Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

”Min roll är att se till att vi levererar enligt överenskommelse, att vara anträffbar och tillmötesgående.”

02 05 2018

26 år gammal landade Naveen Kumar i Sverige för att besöka Bonnier Solutions för första gången. Två år senare är han navet i det team från Cognizant som assisterar Bonnier i arbetet med finanser och redovisning.

– Jag är glad och stolt över mitt jobb, och trivs superbra med Bonnier-samarbetet, säger Naveen Kumar.

Han leder sedan årsskiftet det åtta-tio man starka teamet på Cognizants kontor i indiska staden Gurgaon, som ligger tre mil sydväst om Delhi. Den nya rollen fick han efter fyra års hårt jobb inom redovisning. Naveen Kumar var med när samarbetet med Bonnier Solutions inleddes 2016, då som revisor.
– När vi började visste vi att det skulle bli både roligt och utmanande. Vi har hela tiden fått god hjälp av Bonnier Solutions. Innan samarbetet drog igång reste de hit för att ge oss en inblick i deras arbete och system.

Just nu är ett stort fokus att hjälpa Bonnier Solutions med att automatisera och effektivisera ekonomirelaterade processer genom t ex robotisering och införa verktyg som Blackline.

– Min roll är att se till att vi levererar enligt överenskommelse, att vara anträffbar och tillmötesgående. Samtidigt är jag mån om att mitt team mår bra och att alla får det stöd de behöver.

Cognizant är ett stort företag med kunder över hela världen, och att lära känna en ny kultur är inget nytt för Naveen Kumar. Men det är alltid lika spännande, tycker han.

– Det är intressant att möta en ny kultur med dess värderingar, mat, människor och sättet man jobbar på. Med Bonnier kan man verkligen känna värmen som präglar familjeföretaget, alla är väldigt ödmjuka, och jag trivs bra med att arbeta för dem.

Naveen Kumar har besökt Sverige i tre omgångar, som längst i fyra månader mellan augusti och december 2017. Då bodde han i en lägenhet i Sundbyberg. Den största skillnaden, som han upplever det, mellan Sverige och Indien är (ja, du gissade rätt) vädret.
– Jag kom till Sverige i februari för första gången, när vi åkte från Indien var det 15 grader. Några timmar senare på Arlanda var det minus fem. Det var väldigt annorlunda.

Människorna i Sverige pratar han gott om.
– När jag kom till kontoret var människorna där samarbetsvilliga och hade respekt för andras värderingar. Rent generellt tycker jag att människor i Sverige är ödmjuka och artiga, visst, det tar lite tid att komma människor in på djupet, men när man väl har gjort det så är de mycket trevliga.

Ganska mycket är sig likt mellan Indien och Sverige när det kommer till kultur kring arbetet, men det finns skillnader.
– För mig är sommarsemester ett intressant koncept – att alla tar ledigt, får tid för sig själva och njuter av sommaren. Jag tycker mig också märka hur noggranna och medvetna svenskarna är när det kommer till arbete.

FAKTA

Bonnier Solutions i Indien

I slutet av 2015 beslöt Bonnier-koncernen att outsourca delar av ekonomirelaterade processer till Cognizant. Under 2016 genomfördes överföringen av processerna till Indien. Processerna som berördes är leverantörsreskontran (fakturor in från leverantör), kundreskontran (fakturor ut till kund) samt löpande redovisning, bokslut och rapportering.

Cognizant
Cognizant grundades 1994, har sitt högkvarter i USA och är ett av de snabbast växande företagen i världen. Företaget arbetar med att omforma kunders affärs-, drifts- och teknikmodeller till att passa den digitala tidsåldern. Förra året placerade sig Cognizant på välrenommerade affärsmagasinet Fortunes Future 50-lista.

Nolla rosa Created with Sketch.

Fler artiklar

Hjälp under förändringsarbetet på SF Studios

När SF Studios tillfälligt behövde förstärka sin HR-funktion tog de hjälp av konsulten Oskar Forsberg från Bonnier Solutions.

”Jag gillar måndagar – jag vill gå till jobbet och fortsätta med mina projekt”

Nima Razmgah arbetar som integrationsspecialist

”Jag ser många framtida fördelar med automatiseringen”

Bättre kontroll, färre fel, högre grad av automatisering och mindre personberoende. Det är några av fördelarna med Bonnier Solutions ekonomitjänster som Göran Öhrn vill lyfta fram.