Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

”Jag gillar måndagar – jag vill gå till jobbet och fortsätta med mina projekt”

27 04 2018

Nima Razmgah arbetar som integrationsspecialist

Nima Razmgah är 30 år och bor på Kungsholmen i Stockholm. Han är högskoleingenjör från KTH med inriktningen IT och Kommunikationsvetenskap. Via en kompis fick han jobb som supporttekniker på Scandic efter sin examen.
– Som många andra trodde jag att jag skulle få mitt drömjobb direkt, men så fungerar det ju inte. Man måste skaffa sig erfarenhet och bygga en grund innan man hittar det man verkligen vill hålla på med, säger Nima Razmgah.

Nima gick vidare till andra positioner inom Scandic, bland annat som systemspecialist och systemförvaltare. Han blev kvar i sju år innan han lockades till Bonnier Solutions och tjänsten som integrationsutvecklare.
– Det var i augusti förra året och det kändes som om tjänsten skulle passa mig väldigt bra.

Står för koncernens expertis
Bonnier Solutions är ett serviceföretag åt de nordiska Bonnierföretagen och står för  Bonnierkoncernens expertis inom ekonomi-, HR- och lönehantering.
– Bonnier Solutions förvaltar de centrala systemen, som affärssystemet Unit4 Business World bland annat (fd Agresso). Vi tar emot information från lokala system, transformerar den och skickar den vidare till de centrala systemen, säger Nima Razmgah.

Vad gör att du trivs Nima?
– Jag har en ny roll och gör jag något som jag gillar men inte har gjort sedan universitetet, nämligen programmering. De utmaningar vi står inför varje dag kan vara svåra men samtidigt roliga att lösa. När arbetet är klart är det en skön känsla att se resultatet.

Nima menar att det nog är svårt för många att förstå att det är kul att sitta framför en dator hela dagarna.

När vi är klara med vårt arbete får våra slutanvändare ett resultat som de kan arbeta vidare med. Att vara en del av ett sådant flöde är jättekul. Jag gillar måndagar – jag vill gå till jobbet och fortsätta med mina projekt.

Hur skulle du beskriva en bra kollega?
– Det är en person som är öppen för dialog, som kan ge och ta konstruktiv kritik, är lojal och visar respekt.

Beroende på projekt så sitter Nima oftast på Bonnier Solutions kontor på Kungsholmstorg, men ibland även på andra Bonnierföretags kontor.
– Det är en familjär stämning på Bonnier Solutions. Det är lagom stort, jag känner igen alla och det är positivt.

Finns det någon utmaning med ditt jobb?
– Det är en stor koncern och jag är så pass nyanställd att jag fortfarande inte har full koll på alla bolags verksamhet.

När är du som mest nöjd med jobbet?
– När jag arbetar med mina kollegor. Vi är pratglada och det aldrig är stelt eller tråkigt även om alla är helt inne i sin uppgift. Den goda stämningen gör att jobbet blir extra kul.

Vad tror du om din framtid på Bonnier Solutions?
– Jag fokuserar på det jag har framför mig just nu och försöker göra det så bra som möjligt. Jag har som sagt inte varit här så länge men som jag har förstått det så finns det gott om utvecklingsmöjligheter inom Bonnier Solutions.

Nolla rosa Created with Sketch.

Fler artiklar

4 snabba med Magnus Janson, HR-direktör

Han har varit med från starten och sett Bonnier Solutions växa till vad det är idag. På vägen har många bra beslut fattats – och några mindre bra – men nu har systemen landat i vad de...

”Jag trivs kanonbra, det kan jag säga med hela mitt hjärta"

Ellinor Tallberg arbetar som HR-generalist.

Hjälp under förändringsarbetet på SF Studios

När SF Studios tillfälligt behövde förstärka sin HR-funktion tog de hjälp av konsulten Oskar Forsberg från Bonnier Solutions.