Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

Robotisering på bred front

02 05 2018

Robotiseringsinitiativ sker på flera områden inom Bonnier Solutions.

– Just nu sker ett paradigmskifte i och med alla möjligheter som den nya tekniken skapar och de administrativa processerna är inte undantagna, säger Ulrika Nergård, Head of Finance & Accounting på Bonnier Solutions.

Tillsammans med Bonnier Solutions samarbetspartner i Indien, Cognizant, som har lång erfarenhet inom robotiseringsaktiviteter, pågår ett fortlöpande arbete. Sedan förra sommaren handlar det till exempel om att robotisera ekonomirelaterade processer inom bland annat kundfaktura-/betalningsflöden, tillika leverantörsfaktura-/betalningsflöden.
– Vi gör en gemensam bedömning om aktiviteten kan robotiseras och har en önskelista på processer vi vill robotisera både från Indien och Sverige, säger Ulrika Nergård.

Med Cognizants etablerade förvaltningsmodell för robotdrift kan båda parter frigöra mer tid till andra mer kvalificerade och värdeskapande arbetsuppgifter, menar hon.
– Nästa naturliga steg är att tillsammans med Cognizant undersöka hur artificiell intelligens och machine learning och eventuell chatbot-teknologi kan komma in som andra hjälpmedel i våra processer.

Nolla rosa Created with Sketch.