Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

”Tack vare digitala processer kan vi jobba mer strategiskt med HR”

11 02 2019

Bonnier News är ett av de bolag inom Bonnierkoncernen som kommer att ta steget med att digitalisera personalrelaterat arbete. Paulina Holm, HR-chef på Bonnier News, förklarar fördelarna med att digitalisera HR.

Vad innebär digitaliseringen av HR?

– I grunden handlar det om en professionalisering av HR-arbetet. Vi måste upplevas moderna i våra interna processer för att vara en attraktiv arbetsgivare. I dag lägger vi mycket tid på att göra olika arbetsuppgifter manuellt. Genom att gå från en manuell till en digital process kommer vi att kunna arbeta mer effektivt och lägga tid på rätt saker. Med stöd av ett it-system kan vi jobba mer professionellt och processinriktat helt enkelt.

Vilka arbetsuppgifter, som i dag görs manuellt, skulle vinna på att genomföras digitalt i stället?

– Ett exempel är medarbetarsamtalen som i dag görs på papper. Dessa görs på lite olika sätt inom Bonnier men på vissa delar inom Bonnier News får chefer och medarbetare fylla i en blankett som sen ska in till HR. Det innebär alltså att chefer och medarbetare först ska fylla i blanketterna för hand och sedan måste dessa skannas och mejlas in. En onödigt krånglig och tidskrävande process för många, som framöver kommer att kunna göras enklare och mer effektiv när vi nu digitaliserar HR och implementerar Workday.

Hur ser framtiden ut?

– Det nya molnbaserade systemet Workday är ett digitalt stöd för chefer och beräknas vara på plats fullt ut i mars. Tanken med Workday är att vi kan skapa ett gemensamt sätt att arbeta med HR inom alla bolag. Dessutom kommer det att vara lättare att hitta kontaktuppgifter till alla medarbetare inom Bonnier samt se var de befinner sig organisatoriskt. Det kommer också att bli enklare att genomföra och dokumentera målsamtal, lönerevision och utläggsredovisning samt en digitaliserad onboarding process.

Vilka ytterligare vinster ser du med att digitalisera HR?

–  Vi kommer att kunna jobba mer strategiskt med HR framöver och det kommer också att innebära att vi decentraliserar HR-aktiviteterna nära affären och våra verksamheter. Ett annat viktigt framsteg som nu sker är att vi kan jobba med data för att förbättra verksamheten. Det kommer att ge oss på HR mer tid att stötta och utveckla chefer samt vara rådgivande. Det är dags att vi tar det här steget nu, det är nödvändigt för att vi ska kunna jobba mer professionellt med HR och vara en attraktiv arbetsgivare.

Nolla rosa Created with Sketch.

Fler artiklar

”Jag trivs kanonbra, det kan jag säga med hela mitt hjärta"

Ellinor Tallberg arbetar som HR-generalist.

”Jag gillar måndagar – jag vill gå till jobbet och fortsätta med mina projekt”

Nima Razmgah arbetar som integrationsspecialist

HR-chefer omfamnar AI – men oroas över kunskapsglapp

De flesta HR-chefer och anställda har stor tilltro till vad AI kan åstadkomma och säger sig vara beredd att ta order från en robot. Det visar en färsk studie av Oracle och Future Workplace.